Hemşİrelİk ve Ebelİk Araştırma Ödülü

Başvuru çağrısı 1 Mart 2022 - 31 Aralık 2022 tarihleri arasını kapsamaktadır. Bu süre boyunca adaylık dosyasına internet üzerinden erişilebilir. Proje seçimi 2023 yılının Nisan ayında yapılacaktır. Ödüller 2023 yılı içinde deklare edilecektir.

Hemşİrelİk ve Ebelİk Araştırma Ödülü Nedİr

Türkiye’de 2019 yılından bu yana her yıl düzenlenen Mustela Vakfı Hemşirelik ve Ebelik Araştırma Ödülü, perinatal ve neonatal sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen hemşirelik ve ebelik üzerinde araştırma projelerinin oluşturulması ve gerçekleştirilmesini destekler.

Bu ödül sadece hemşirelik ve ebelik konusunda, hemşireler veya ebeler tarafından yürütülen araştırmalara ayrılmıştır.

Adaylık başvurumu yapmam için hangi bilgiler gerekli

Indir

Ödülü 50 000

Kapsam: Türkiye
Başvurunuz Son başvuru tarihi: 31 Aralık 2022

Ödül hakkında

• Diğer Avrupa ülkeleri (Hollanda, Fransa, Belçika, Almanya, İsviçre, İsveç...) ve anglo-sakson ülkelerde (ABD, Avustralya, Kanada) çalışan hemşireler ve ebeler gibi, Türk hemşireleri ve ebeleri de kendi özerkliklerini ortaya koymak için araştırma alanında yetkinlik edinmek ve geliştirmek ihtiyacındadır.
  • Amaçları, profesyonel uygulamalarını değerlendirmek ve klinik uygulama için tavsiyelerde bulunmak, hemşirelik ve ebelik alanına özgü bilgiler geliştirmek ve tıbbi araştırmaya katkıda bulunmaktır.
  • Ödülü veren Bilimsel Komitede, kamu sağlığını ve sosyal bilimleri temsil edip farklı faaliyet sektörlerinden ve uzmanlık alanlarından gelen sağlık profesyonelleri yer alıyor.
  • 1.lik ödülü: 25.000TL, 2.lik ödülü: 15.000TL, 3.lük ödülü: 10.000TL
  • Komite, yılda bir defa bir araya gelerek seçim faaliyetlerini gerçekleştiriyor ve seçilen kişilere ödüllerini veriyor.
  • Ödül alan projenin ilerleyişini izleyip, kaliteli bir sonuç elde edilmesini temin ediyor.

Bilimsel Komite