Başkan’ın Konuşması

jp-berthome.jpg

jp-berthome.jpg, par admin@fondation-mustela.be

Mustela Vakfı ve Laboratoires Expanscience Başkanı Jean-Paul Berthomé,
Mustela Vakfı'nın girişimlerini yeniden dile getiriyor.

"Bütün dünyada çocuk gelişimi ve ebeveynlik üzerine araştırma veya projeleri teşvik etmek": Bu konu kuruluşundan bugüne kadar Mustela Vakfı'nın esas amacıdır... Yaklaşık kırk yıldan beri!

Mustela Vakfı, Fondation de France'ın (Fransa Vakfı) himayesinde, öncelikle onaylanmış öğrencilere veya araştırmacılara üniversite bursları vermek suretiyle araştırmayı desteklemektedir. Böylece 1982 yılından bu yana psikoloji, sosyoloji, psikiyatri, pediatri, tarih ve 2012 yılından bu yana “maïeutics” (Doğurtma) alanlarında 200'den fazla projeyi finanse etmiştir. Uzun yıllardan beri Maïeutics Araştırma Bursu Belçika, Türkiye ve İspanya'da mevcuttur.

Mustela Vakfı sosyal pediatri alanındaki saha projelerini de desteklemekte ve kendisine sunulan projelere bağlı olarak özellikle çocuk yardım derneklerine veya sağlık ile ilgili acil bir duruma müdahale etmek amacıyla destek sağlamaktadır.

Son olarak Mustela Vakfı çocuk bakımı, kadın doğum ve pediatri konularında bilgi akışının sağlanması yoluyla halk sağlığının korunması yönünde çalışmalarda bulunmaktadır. Ailelere yönelik olan bu interaktif destekler çeşitli konuları kapsamaktadır: hamilelik sırasında sağlık, çocuğun uyuklaması, ekranlara maruz kalma, vs.

Çıkar gözetmeyen bir sosyal kurum olan Mustela Vakfı aracılığıyla, çocuğun gelişimine yönelik araştırma ve saha eylemlerini desteklemek için her gün sağduyu ve azimle çalışmaktayız.

Jean-Paul Berthomé
Mustela Vakfı Başkanı