Burkina Faso : Akademik başarının güçlendirilmesi

2014 yılında Burkina Faso’da, Mustela Vakfı 2009 yılında başlayan desteğine sosyal haklardan yoksun çocuklar yararına uluslararası dayanışma yardım kuruluşu olan Sœur Emmanuelle (Asmae), devam etmektedir (2014 yılında 20.000 avroya kadar).

Mustela Vakfı yardımı “Burkina Faso’daki Ouagadougou ve Koulpélogo’daki çocukların akademik başarılarını daha da iyileştirmek için teşvik edilmesi” başlıklı projeyi finanse etmiştir.

burkina-faso_mustela.jpg

burkina-faso_mustela.jpg, par admin

Asmae’nin araya girme moduna uyumlu olarak, eylem yerel aktörler tarafından, bu durumda her iki kuruluş tarafından debak ve ICCV (Hayatı Değiştirme Toplum Girişimi) tekrar yönlendirilmiştir. Bununla ise ülkenin orta doğusunda Ouagadougou ve Koulpélogo’daki ICCV merkezlerinin altyapı ekipmanlarını iyileştirmeyi amaçlanmıştır.

Burkinabe’nin başkentinde ICCV merkezi  90 çocuğa ev sahipliği yapan bir ana okulu ve bir kütüphane içermektedir. Çocuklara eğitim, eğlence aktiviteleri, sanat ve spor etkinlikleri sunmaktadır.  Yedi gün boyunca gece de açık olan merkez evlerinde elektrik olmayan bir çok öğrenciye yardımcı olmaktadır, kütüphane zor yaşam koşullarına rağmen 2100’den fazla çalışmaya erişim sağlamaktadır. Bu merkez %94’ü çocuk olmak üzere her yıl yaklaşık 1.700 kişiyi ağırlamaktadır.

Koulpélogo bölgesinde, Mustela Vakfı tarafından devam edilen proje üç amaç içermektedir:
  • Dört köy sınıfına ışık ekipmanlarının kurulması ve bu sayede çocukların ödevlerini yapması ve hava karardıktan sonra öğretmenlerin sınıf için hazırlıklarını yapabilmesi (18 saat);
  • Kitaplar ve kullanım yöntemleri açısından okul kütüphanelerinin zengin hale getirilmesi;
  • Özellikle uzakta kalan beş köye okul hemşirelerinin yerleştirilerek öncelikli olarak çocukların sağlıklarının korunması ve hastalık halinde kendi şehirlerinden uzak çocukların bakım masraflarına yol açılmasının engellenmesi.
Toplamda 2.510 Burkinolu çocuk bu projeden faydalanmaktadır.