Japonya : Acil yardım

11 Mart 2011 depreminden sonra Japonya ile bir dayanışma imzası ile, Mustela Vakfı Japon Acil Durum Ağı’na (JEN)* 40.000 avro özel yardımda bulundu.

japon_mustela.jpg

japon_mustela.jpg, par admin

Mustela Vakfı tarafından desteklenen proje deprem ve tsunamiden etkilenen 6.000 yaralı ve kayıp bulunan, 110.000 sakinin etkilendiği ve 28.000 evin tamamen tahrip olduğu Ishinomaki kentini kapsamaktaydı. JEN hükümet tarafından sağlanan geçici konutlara yerleşen sığınmacılara “ev eşyaları” (uyku, mutfak, temizlik, ilk yardım) dağıtımı yapan bir program uyguladı.

Buna ek olarak, sığınmacıların bir araya gelerek, etkinlikler yaparak ve travmatik deneyimlerini paylaşarak bu eylemin bir devamı olan psiko-sosyal eylem gerçekleştirildi. Toplamda, beş geçici koruma tesisinde programdan ilk yararlanan 3.000 kişiye program kapsamında ev sağlandı.

Acil durum konutlarında yerleştirilen kişilerin %80’inden fazlası “topluluk alanı”ndaki etkinliklere katıldı: psikolojik konsültasyon, evlerin yeniden yapılandırılması kurulu, acil durum ortamından topluluğun iyileştirilmesi, anneler arasında tartışma gruplarının oluşturulması ve yoga kursu veya sanat terapisi…

*JEN bir taraftan uzmanlık, insan kaynakları ve finansal kaynakları karşılamak amacıyla, Japonya hükümeti ile işbirliğinin iyileştirilmesi ve diğer taraftan Birleşmiş Milletler’e bağlı birimler Japonya’da oluşturulan sivil toplum kuruluşlarının ilk kurumudur.”  JEN’in Hırvatistan, Bosna, Afganistan ve Irak gibi çatışma veya çatışma sonrası alanlarda on beş ofisi bulunmaktadır. Sığınmacıların ülkelerine geri dönmeleri ve doğal felaket mağdurlarına yardım konusunda çok fazla proje gerçekleştirmiştir.