Fransa : La Chrysalide: Genç anneler ve çocukları için ağırlama merkezi

2006 yılında Bobigny’de (93) açılmış olan La Chrysalide görevi genç anneler ile çocuklarının sokakta kalmasını ve şiddet görmesini önlemek olan bir kreşe bağlı anaokulu merkezidir. Ağırlanan anneler 18 ile 25 yaş arasında olup hamile veya bir tanesi üç yaşın altında olmak üzere bir ila üç çocuğa sahip olan annelerdir.

chrysalide2.jpg

chrysalide2.jpg, par admin@fondation-mustela.be

La Chrysalide, artan bir sosyoekonomik güvensizlik ortamında kendilerini psikolojik ve fiziksel olarak yeniden toparlamalarına yardımcı olmak amacıyla giderek artan sayıdaki zayıf düşen ve yalnız kadına cevap vermektedir. Genç annelerin günlük hayattan kopmasını önlemeye yardımcı olmakta, onlara çocuklarını okula gönderme ve gelişmelerini izleme imkânını vermektedir.

Asmae (Rahibe Emmanuelle Birliği) tarafından kurulan bu anaokulu merkezi 2019 yılında Mustela Vakfı tarafından 15.000 Euro tutarında bir meblağ ile desteklenmiştir.

Mustela Vakfı Genel Delegesi Chantal Larcade mutlulukla şunu ifade etmektedir: “La Chrysalide projesine destek vermekten ve böylece yaptıklarıyla 35 yılı aşkın bir süredir Mustela Vakfının yurttaşlık taahhüdünü yansıtan Asmae gibi uzun süreli bir ortak edinmekten gurur duyuyoruz.”