Ispanya : Sezeryan ile doğum yapan kadınlarda emzirme hakkında araştırma

İspanya’da Sevilla hastanesinden Rocío Lira Raggio, emzirmeye başlayacak kadınlar arasında acil ve programlı sezaryen olanları karşılaştırdığı araştırmasıyla 6000 euro değerindeki 2017 yılı Ebelik Ödülüne layık görüldü.

rocio-lira-raggio.jpg

rocio-lira-raggio.jpg, par admin-fondation-larcade

Bu ülkede, altı aydan küçük çocukların sadece %28,5’i yalnızca anne sütü ile besleniyor. Bu, Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği %50'nin çok altında kalan bir rakam. Sezaryen oranına gelince, doğumların %26’sından fazlasını temsil ediyor. Oysa, diyor Rocío Lira Raggio, “Sezaryen, anne sütü ile beslemeye karşı en büyük tehlike faktörüdür” (fakat, emzirmeye başlandığı andan itibaren, doğum şekli ne olursa olsun, altı aylık bebeklerde emzirme oranı aynı). Diğer taraftan, kadınların deneyimi ve emzirme ile  ilişkili olarak acil ve programlı sezaryen arasındaki fark pek bilinmiyor.

Rocío Lira Raggio kadınların durumunu tanımlamak, ihtiyaçlarını belirlemek ve bakım profesyonellerinin sunduğu destek hakkındaki görüşlerini araştırmayı amaçlıyor. Bu nitel araştırma, sezaryen ile doğum yapmış kadınlara sunulan desteği iyileştirecek ve emzirmeye başlamalarını kolaylaştıracaktır.

< Eylem haritasına geri dön